Skip to content
Het persoonlijke verhaal achter het ontstaan van HanksTCGshop

Het persoonlijke verhaal achter het ontstaan van HanksTCGshop

HanksTCGshop 01-05-2021

Hallo, en welkom bij HanksTCGshop, mijn naam is Hindrik Arendz.
Door velen wordt ik ook wel Henk genoemd. Zoals velen zullen herkennen ben ik als kind al begonnen met het verzamelen van Pokemonkaarten. Dit is begonnen door een bezoek van mijn oma aan China, zij nam naast souvenirs ook een aantal Engelse Pokemon booster packs mee. Mijn neef en ik waren toentertijd gelijk verkocht aan deze prachtige plaatjes en mysterieuze monstertjes genaamd Pokémon.

Het verzamelen, ruilen en het spelen van Pokemon TCG ging ongeveer door tot en met de NEO sets (2002/2003) Daarna vond ik mijzelf te oud (onder tussen ben ik 29 jaar lol) en gaf ik (ja echt waar!) al mijn kaarten aan een kindje dat bij ons logeerde voor de stichting kinderhulp. Hij was er blij mee en ik kon verder met “belangrijke” zaken als voetballen en brommer rijden.

Nog geen tien jaar later toen ik studeerde in Groningen kwam er opnieuw interesse voor verzamelkaarten, samen met een huisgenoot (nog steeds een van mijn beste vrienden) gingen wij eBay en marktplaats af om opnieuw een collectie te starten. Binnen korte tijd lag mijn studentenkamer vol met mappen en dozen met Pokemonkaarten, Harry Potter - en Lord of the Rings boosterboxen. De laatst genoemde titel speelt nog steeds een grote rol in mijn leven.

Vanaf dat moment ben ik begonnen met het kopen, verkopen en ruilen van kaarten en verzamelobjecten. Jaren heb ik dit puur hobbymatig kunnen doen en prachtige dingen gehad van waar ik nu nog wel eens spijt heb dat ik deze heb doorverkocht (zoals WoTC booster boxen en kaarten die nu bijna onbetaalbaar zijn).

Het is altijd een droom geweest om de trotse eigenaar te mogen zijn van een (online) card shop. Begin dit jaar ben ik dan begonnen met het ontwikkelen van een website en contacten te leggen met de groothandel voor het aanleggen van een assortiment nieuwe producten naast het bestaande assortiment van vintage kaarten. Nog even en dan verlaat ik mijn huidige baan bij een werkgever en kan het echte avontuur beginnen!

Wil je de ontwikkelingen van HanksTCGshop op de voet volgen, abonneer dan op het YouTube kanaal en like op Facebook en Instagram!

Thanks, Hindrik

Previous article De legende van de 1st edition Machamp (deel 1)

Comments

Huisgenoot - June 15, 2021

Prachtig om te lezen! Alle respect ervoor dat je je droom werkelijkheid maakt!

May all your dreams come true!!

Groeten,
De huisgenoot

Leave a comment

* Required fields